Fraud Blocker Mezoterapija tela, Dr Sinicki

Mezoterapija tela

Mezoterapija tela | Dr Sinicki

Primenjuje se kao uspešan tretman za rešavanje celulita, lokalizovanih masnih naslaga i posledica starenja kože. U mezoterapiji tela, ovaj metod se radi po regijama :
- regija ramenog pojasa i nadlakta
- regija stomaka i pojasa
- regija zadnjice, butina i potkolenica

U zavisnosti od problema primenjuje se lipoliza ili anticelulitni tretman.

LIPOLIZA

Lipoliza je medicinska procedura kojom se uklanjaju lokalizovane masne naslage na telu ili na licu (podbradak) remodelirajući željenu regiju. Lipolizu najčešće koristimo na delovima tela koje ne mozemo vezbanjem i dijetom korigovati (na rukama, butinama, stomaku, bokovima, zadnjici i podbradku).

Tretman se izvodi primenom lipolitičkih koktela koji u dovode do topljenja masnih naslaga u određenoj regiji. Serijom od 2-6 tretmana postiže se željeni efekat.

Za razliku od klasične dijete, lipolizom dovodimo do kompletne destrukcije masnih celija (adipocita) tako da u tretiranoj regiji ne dolazi do ponovnog nagomilavanja masnih naslaga (jo-jo efekat kod dijeta). Kao neželjeni efekat na mestu uboda može se javiti blag otok, crvenilo ili modrice koje su prolaznog karaktera I povlače se za par dana.

ANTICELULIT TRETMAN

Postoji velika ponuda tretmana za uklanjanje celulita sa još većim obećanjima i vrlo visokim cenama I nije se lako snaći, a najvažnije je da pre odluke o pravom tretmanu skupite što više informacija.

Pojam CELULIT označava estetski problem i ozbiljan zdravstveni poremećaj (posebno stanje vezivnog tkiva) prirodnih funkcija tela, a s obzirom da nije nužno vezan za debljinu, mogu ga imati i mršave osobe.

Mezoterapija je potrebna svima koji imaju problem sa celulitom, posebno ako ni nakon pravilne (često dijatalne) ishrane i redovnog vežbanja nisu uspeli da ga se reše. Za njih je mezoterapija idealna jer se tretira lokalno područje zahvaćeno celulitom. Postupak je jednostavan I sastoji se u tome da se lokalno iniciraju pažljivo odabrani kokteli koji se razlikuju u zavisnosti od tipa celulita.

Postoje 4 stadijuma celulita:

  1. stadijum - međucelijski otok koji je u pocetku reverzibilan, promene se još uvek ne vide
  2. stadijum - zadebljanje I umnožavanje vezivnih vlakana oko masnih ćelija u potkožnom masnom tkivu i promene postaju vidljive posebno pinch testom( kada se uštipne zahvaćena regija)
  3. stadijum - formiraju se mikronodularne capsule u kojima su zarobljene masne ćelije, tečnost i toksini, tada se promene jasno vide takozvana "pomorandzina kora"
  4. stadijum - forimiraju se makronodularane capsule, koje su znatno većeg promera, promene su izuzetno upadljive jer se na koži javljaju udubljenja i ispupčenja

Posle pregleda pacijenta bira se adekvatan koktel I započinje terapija. Dve najbitnije odlike ove terapije jesu minimalne doze lekova I lokalno delovanje.Ultrafinim iglicama se aplikuje koktel u odabranoj regiji(ruke, stomak, zadnjica, butine, listovi….).Zlatni standard su kombinacije lipolitika I diuretika, jer je jako bitno podstaći cirkulaciju, metabolizam masnih ćelija i limfnu drenažu.Sam tretman traje 15-30 minuta, jednostavan je i bezbolan. Lokalno se mogu javiti peckanje, svrab, manje modrice i crvenilo, ali sve je prolaznog karaktera.

Ukupan broj tretmana je 10, a izvode se na 7 - 10 dana, a prvi rezultati su vidljivi već posle 2-3 tretmana.

Pozovite nas kako bi se detaljnije informisali.

Ordinacija Dr Sinicki

Da biste zakazali pregled, molimo vas da nas kontaktirate na dole navedene kontakte, neko od naših članova će vam rado pomoći.

Adresa: Đorđa Vajferta 66
11000 Beograd, Vračar

Telefon:
011/24-48-172
011/45-11-669
064/92-22-082

E-mail: mailto:ordinacija@drsinicki.rs

Zakažite pregled

Hvala. Poruka je prosleđena.
Greška. Pokušaje ponovo kasnije.